EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Македония: Национална кампания за комасация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Македония: Национална кампания за комасация

mail10:40 | 16.11.2017прегледи 9492 коментарикоментари 0


Национална кампания за комасация на земята започна в Македония, осъществявана от ФАО и Министерството на земеделието, горите и управлението на водите, научихме от пресцентъра на ФАО.

От началото на ноември в Гостивар, Битоля и Струмица са проведени 3 семинара за повишаване на информираността на обществото за уедряването. Те са били посетени от над 300 фермери, земевладелци, организации на местните земеделски производители, села и местните власти, както и други заинтересовани страни и представители на медиите. Четвъртият регионален семинар е насрочен за днес в град Щип.

Дейността се осъществява в рамките на финансиран от ЕС проект "Изпълнение на Националната програма за консолидирането на земята", изпълняван от ФАО. Той съдейства на македонското министерство на земеделието в изпълнението на националната стратегия за консолидация на земята за периода 2012-2020.

Общата цел е да се намали фрагментацията на земеделските имоти и по този начин да се повиши конкурентоспособността на селскостопанските производители, да се подобрят условията на живот в селските райони и да се засили устойчивото използване на природните ресурси.

Консолидацията на земята е отправна точка за създаването на конкурентни стопанства и появата на активни земеделски предприемачи, готови да се конкурират на европейския пазар, казва се в проекта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg