EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МАЕ – петролът ще остане скъп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МАЕ – петролът ще остане скъп

mail10:00 | 14.05.2012прегледи 370 коментарикоментари 0


Световните цени на петрола до края на текущата година ще  останат високи на фона на продължаващото напрежение между Запада и Иран. Това се посочва в публикувания днес месечен доклад на Международната агенция за енергетика (МАЕ) за състоянието на  световния петролен пазар, цитиран от ИТАР-ТАСС. Въпреки "драматичното подобрение" на ситуацията около  предлагането на петрол, цените на "черното злато" няма да се  понижат, според анализаторите на МАЕ.
"До края на 2012 година ще се запази несигурността на  световния петролен пазар, а геополитическите рискове ще задържат цените на петрола на високо равнище", се отбелязва в доклада. Днес към средата на търговската сесия петролът в Лондон се  търгуваше за 112 долара за барел, а в Ню Йорк - 96 долара за
барел, допълва ИТАР-ТАСС.
Освен това МАЕ е преразгледала към леко повишение оценката  си за световното търсене през 2012 година - до 90 милиона барела на ден - заради известното подобряване на икономическите  перспективи, информира Франс прес. Това е с 80 000 барела дневно повече, отколкото организацията прогнозираше преди един месец.
 


Тагове: петрол, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg