EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Мадарският конник в Парка на миниатюрите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мадарският конник в Парка на миниатюрите

mail06:30 | 03.08.2018прегледи 1674 коментарикоментари 0


Две уникални скални забележителности вече могат да се видят в Парка на миниатюрите  Мини България във Велико Търново. Това са макетите на Мадарския конник - единственият скален релеф в Европа от периода на ранното средновековие, обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство и манастир „Св. Димитрий Басарбовски“ – с.Басарбово, Русенско. Това са първите две миниатюри изработени в макетната работилница на парка под крепостта Царевец. Копията в мащаб 1:25 са прецизно ръчно направени в продължение на 4 месеца  и в най-малките детайли, като трапезарията, иконите и пещерата-костница на Басарбовския манастир.   

С новите попълнения колекцията „Мини България“ вече представя 62 исторически и природни забележителности от цялата страна. Разширяването на сбирката продължава с изработването в Украйна на нови миниатюри, като в средата на август ще бъдат експонирани макетите на Дряновския манастир,  Троянския манастир „Успение Богородично“,, Доходното здание от Русе и др.  

Специално за най-отпускарския месец август Парка на миниатюрите Мини България – „Търновград – духът на хилядолетна България“ предлага 20% намаление на цената на билетите. Ваканционните цени са: 8 лева за възрастни; 4 лева за деца от 7 до 18 години, пенсионери и инвалиди; 16 лева - семеен билет за двама възрастни с до три деца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg