EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Магистърска програма по технология на виното

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Магистърска програма по технология на виното

mail15:09 | 02.06.2022прегледи 931 коментарикоментари 0


Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив въвежда нова магистърска програма “Технология на виното и високоалкохолните напитки”. Тя ще се осъществява под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV), съобщиха от висшето училище. Обучението ще е на английски език, като част от лекторите ще бъдат водещи в своята област чуждестранни експерти.

Програмата е със срок на обучение две години, като ще започне от учебната 2022/2023 година. С нейното въвеждане УХТ ще бъде третият университет в света, след висши училища във Франция и САЩ, предлагащ програма съм сертификат от OIV.

В партньорство с Медицинския университет в Пловдив, УХТ разработва обща магистърска програма по хранене и диететика в изпълнение на стратегическата си цел да продължи предлагането на нови хибридни специалности, изготвени съвместно с висши училища у нас и в чужбина. В две нови специалности ще бъдат приемани бакалаври през предстоящата учебна година. Това са “Компютърно управление и автоматизация” и “Технология на парфюмерийните, козметичните и ароматно-вкусовите продукти”. 

Девет са общо професионалните направления за бакалаври и магистри, по които от тази есен се очаква да бъдат приети 762-ма студенти в редовно и задочно обучение. В четири от бакалавърските програми обучението се провежда и на английски език, а в една – на френски. Те са съобразени със съвременните изисквания на пазара на труда, което позволява над 80 на сто от обучаващите се да започнат работа по специалността още като студенти или до една година след дипломирането, според висшето училище. 

/БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg