EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Магистралите се изграждат по стари проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Магистралите се изграждат по стари проекти

mail17:20 | 05.10.2009прегледи 960 коментарикоментари 0


Проектите по изграждане на магистрала Тракия са от 20 години и са на ниво идеен проект. За магистрала Хемус има идеен проект, знае се откъде тя ще минава, но не са разработени техническите проекти, коментира Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие пред bTV.
В строителството на магистрала Люлин има същият проблем. Всеки мост в тази магистрала е препроектиран по технология от 70-те години. Сега отново трябва да се проектират мостове, допълни още министърът. Аз бих засекретил трасетата на всякакви магистрали, защото държавата се изнудва от хора, които знаят откъде ще мине трасето и продават земи на по-високи цени. Няма друга държава в света, в която в такава степен да не е защитен държавния интерес. Без промяна на закона няма да мине, това трябва да става автоматично, коментира още той.
Заложили сме пари за проектиране на магистрала Хемус, и ще работим с екип на Световната банка по проектирането. Трябва да измислим модела на публично-частно партньорство. За магистрала Черно море имаме ясно послание от ЕК, че тя би я финансирала, ако това е разширение на магистрала Тракия. Така през 2012 ще трябва да решим дали да я правим като публично- частно партньорство или ще я строим с европейски пари през 2014, каза в заключение министърът на регионалното развитие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg