EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мtеl и Sisco в екипа на Информационно Обслужване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мtеl и Sisco в екипа на Информационно Обслужване

mail12:29 | 05.06.2012прегледи 2767 коментарикоментари 0


Днес изпълнителният директор на Информационно Обслужване представи новия си управленски екип, в който влизат професионалисти от технологичния сектор. Екипът на компанията започва процес на преструктуриране, който ще трансформира Информационно Обслужване в модерна технологична компания.
Членовете на новия екип са Мирослав Младенов, който идва от МТЕЛ и ще бъде новият директор технологии, Никола Буров, досегашен член на мениджърския екип на Cisco България, който ще отговаря за продажбите и управлението на проекти и Мария Рац, дългогодишен ръководител кариерно развитие в МТЕЛ, която ще отговаря за развитието на човешкия ресурс и в Информационно Обслужване. По-рано през годината, Александър Колев зае поста на изпълнителен директор. Създаването на професионален мениджърски екип бе един от приоритетите му при стъпване в длъжност.
“Твърде много години една добра българска компания не бе управлявана професионално. Една от първите ми цели след влизане в длъжност бе да променя това. Отне ни няколко месеца да привлечем най-подходящите специалисти и сега вече можем да насочим вниманието си към промяна в операциите на компанията. С помощта на новия ни ръководен екип, ние ще се стремим да изградим една ефективна, прозрачна и модерна българска технологична компания.”, коментира той днес. Александър Колев призна, че заварил силно демотивирани хора в компанията и възнагражденията не са били единствената причина за това, но и неправилната организация на работа и липсата на перспектива.
Ето какво състояние на компанията „наследява” Александър Колев:

Първите 100 дни
За първите четири месеца на годината, компанията подобрява своите оперативни и финансови показатели като постига значително по-висок финансов резултат с 0.5 млн. лв. в сравнение със заложения по бизнес план и при планирана загуба към полугодието, ръководството на Информационно Обслужване ще се стреми да реализира печалба. Спрямо същия период на предходната година, съотношението на външните услуги към приходите намалява с 10 % и е реализирана икономия на материали, суровини и консумативни разходи в размер на 135 хил.лв. спрямо заложените в бизнес плана. За периода януари-април 2012 г. е постигнат ръст на приходите от 3 % при ръст на разходите от 2 %. Ефективността на труда (приход на един служител), след спад от 14 % за 2010 г. и 19 % 2011 г., бележи ръст от 14 % за първите четири месеца на годината. За периода е реализирана икономия на средства за работна заплата в размер на 4 % и намаляване на персонала с 10 %, спрямо същия период на предходната година.
Визитни картички:

Александър Колев- Изпълнителен директор
Има дългогодишен опит в управлението на водещи ИТ компании. Започва кариерата си в KPMG България. След това работи в Хюлет-Пакард България, където се издига до поста финансов и административен директор. През 2006 г. става изпълнителен директор на Евроком Кабел, където ръководи проекта по сливането на компанията с Кейбълтел и създаването на водещия оператор blizoo. В blizoo изпълнява длъжността главен финансов директор и заместник-председател на Борда на директорите. Има магистърска степен по икономика от СУ „Св. Климент Охридски”, специалност финанси и банково дело, бакалавърска степен по финанси и счетоводство от Hogeschool van Utrecht, Утрехт, Холандия и холандска диплома за професионално образование по икономика и бизнес администрация.

Мирослав Младенов- Директор Технологии
От 1999 г. той е част от екипа на М-Тел, където през годините заема различни ръководни позиции, сред които ръководител на ИТ инфраструктура, директор дирекция ИТ операции и мениджър Стратегически проекти. Преди да постъпи в Информационно обслужване, е директор на отдел Разработване на услуги в подразделението на М-Тел, М-Нетуърк, където отговаря за придобиването и техническото интегриране на Мегалан Нетуърк и Спектрумнет и ръководи изграждането на отдела и разработването на нови услуги.
Има магистърска степен по бизнес администрация от Американски университет в България и магистърска степен по електроника от Технически университет, София.

Никола Буров- Директор Продажби и Управление на проекти
Бил е част от ръководния екип на CISCO България, където ръководи екипа по продажби на компанията в телеком сектора. Преди това е работил в Ericsson България, където е Директор системна интеграция.
В момента следва за магистър по бизнес администрация в City University, България. Има магистърска степен по телекомуникации от Технически университет, София.

Мария Рац- Мениджър Човешки ресурси
Кариерата й преминава през М-Тел, където заема различни позиции на управление и развитие на персонала и се издига до Ръководител кариерно развитие. Има опит в дефинирането и въвеждането на добри практики за управление на човешките ресурси, включително планиране на човешкия ресурс, утвърждаване на показатели за представяне на служители, тяхното обучение и квалификация и кариерно развитие. Има магистърска степен по Управление и развитие на човешките ресурси от Нов български университет и бакалавърска степен по икономика от Варненски икономически университет.
 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905