EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лятно училище за сателитна навигация + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лятно училище за сателитна навигация + видео

mail10:22 | 05.04.2023прегледи 1282 коментарикоментари 0


14-ото издание на ESA/JRC International Summerschool по GNSS ще се проведе в Кируна, в северната част на Швеция. Това лятно училище има за цел да обучи бъдещи поколения учени и инженери, да подпомогне космическата програма и да насърчи иновациите в областта на космическите приложения.

Лекции от международно признати учени и специалисти ще предоставят на присъстващите изчерпателен преглед на сателитната навигация, като се започне от системата GNSS, нейните сигнали, обработката на наблюденията в приемник и накрая се определи решението за позиция-навигация-време (PNT). В допълнение към теоретичните лекции са организирани много лабораторни упражнения, които предоставят на присъстващите практически опит. Допълнителните лекции също така обхващат аспекти, свързани с внедряването и комерсиализацията на GNSS продукти, като права върху интелектуалната собственост (IPR) и патенти, както и върху бизнес стратегии. Обсъжда се и бъдещето на сателитните системи.

Основен акцент ще бъде поставен върху разработването на групов проект, базиран на иновативните идеи на участниците и обхващащ всички аспекти от бизнес плана и техническата осъществимост до пускането на пазара на крайния продукт или услуга.

Програмата е отворена за завършили студенти (с първа университетска степен), докторанти, млади изследователи и професионалисти, желаещи да разширят знанията си в областта на сателитната навигация.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg