EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лявоцентристка коалиция в Чехия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лявоцентристка коалиция в Чехия

mail07:00 | 12.12.2013прегледи 843 коментарикоментари 0


Чешката Социалдемократическа партия постигна споразумение за коалиционно лявоцентристко управление с още две партии късно снощи.

Социалдемократите, които спечелиха крехко мнозинство в парламента на изборите през октомври, се готвят да управляват отново за първи път от 2006-а година в коалиция с центристката партия АНО на милиардера Андрей Бабиш и с Християндемократичния съюз.

Спорните въпроси и предложения бяха преди всичко свързани с данъците и здравеопазването. Представителите на коалицията ще изгладят текстовете в четвъртък. Желанието на левите е документът да бъде подписан не само от председателите на коалиционните партии, но и от коалиционните депутати.

Коалицията се споразумя за премахване на таксите за посещение при лекар и за рецептите, но ще се плаща за спешните случаи. Обсъжда се премахването на таксата за престой в болниците. Ще има нова ниска ставка на ДДС за лекарствата, книгите, детските пелени и бебешки храни. Не би трябвало да се повишат данъците за физически и юридически лица,но остават под въпрос ставките по сектори. От 2015 г. вероятно ще има данъчни промени.

Коалицията ще иска да се обнови данъчното облекчение за работещите пенсионери и постепенно увеличаване на минималната заплата с цел приближаване до нивото 40% от средните заплати в Чехия.
Източник:БНР

 


Тагове: коалиця, Чехия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161