EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Любляна – Истанбул само за 40 часа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Любляна – Истанбул само за 40 часа

mail09:40 | 19.08.2010прегледи 739 коментарикоментари 0



Сръбският министър на транспорта Милутин Мърконич заяви, че първият влак на общия железопътен алианс между Сърбия, Хърватия и Словения най-вероятно ще тръгне на 1 октомври, съобщава Танюг.
До няколко дни ще стане ясно какви средства ще вложи всяка държава в съвместното предприятие, което до края на 2011 г. би могло да увеличи приходите на Сърбия с около 50 милиона евро. Министър Мърконич подчерта, че благодарение на тази инициатива вече няма да има натоварване на граничните пунктове, тъй като товарите ще преминават полицейския, митнически и санитарен контрол по-бързо.
Според думите на министъра общият железопътен алианс ще се финансира от приходите, а разликата ще се разпределя между железниците на трите държави. 
Декларацията за формирането на общ железопътен алианс между Сърбия, Словения и Хърватия бе подписана в края на юли в Блед с цел постигане на по-ефективен, по-рентабилен и по-бърз превоз на стоки и пътници между държавите в региона. Със създаването на железопътния алианс пътят от Любляна до Истанбул например ще се съкрати от сегашните около 60 часа на 40 часа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg