EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Луфтханза" с рекордни съкращения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Луфтханза" с рекордни съкращения

mail17:30 | 04.05.2012прегледи 762 коментарикоментари 0


Германската авиокомпания „Луфтханза” вероятно ще съкрати 3500 служители, съобщава АФП. Ще бъдат засегнати работници, които са на пълно работно време в администрацията на водещата европейска авиокомпания. Очаква се по този начин „Луфтханза” да намали административните си разходи с 25%.
Съкращенията са част от програмата за икономии, обявена в началото на годината, като в бъдеще се очакват още по-драстични икономии от компанията. По този начин, „Луфтханза” трябва да увеличи оперативната си печалба с поне €1.5 млрд. до края на 2014г. спрямо 2011г. Освен съкращенията в администрацията се очаква преструктуриране на отделите.
Според директора на компанията Кристоф Франц това е стъпка напред в създаването на нови работни места. "Само чрез преструктуриране на административните позиции и съкращаване на работни места ще можем да създаден нови работни места в дългосрочен план”, обяви Франц. За първото тримесечие, „Луфтханза” отчете чиста загуба в размер на €397 млн., а основната причина е увеличението в цените на горивата.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg