EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Луксозните вили в Гърция все по-достъпни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Луксозните вили в Гърция все по-достъпни

mail11:00 | 29.07.2010прегледи 2178 коментарикоментари 0


Луксозните вили по гръцките острови все повече привличат милионери и холивудски звезди като Том Ханкс тъй като цените им са паднали до 45 на сто, след като кризата в Гърция удари и търсенето на пазара на недвижими имоти. Това показват оценки на американската агенция Bloomberg, цитирани от атинския в. "Имерисия".
Bloomberg смята, че да се купи луксозна вила на гръцки остров е много по-достъпно от преди и дава пример с една полуготова вила на остров Миконос, предлагана за 2 млн. евро, след като цената й е била свалена с 500 хиляди евро, и с една къща с три спални на остров Корфу, чиято цена е била свалена от 1,4 милиона на 750 хиляди евро.
В публикацията на агенцията се казва още, че една от причините, довели до по-ниските предлагани цени, е данъчното облагане на големите недвижими имоти в Гърция. Пакетът от икономически мерки на правителството Папандреу включва
допълнителен данък върху недвижимите имоти, чиято цена надхвърля 5 млн. евро. По-висок данък е предвиден и за собствениците на имоти, надвишаващи 400 хиляди евро, пише авторът на материала. 
Като друга причина се изтъква фактът, че гръцките купувачи са изнесли капитали в чужбина и са предприели съответни инвестиции извън страната. Характерен бил примерът с Лондон, където 6 на сто от покупките на жилища, струващи над 2
млн. британски лири /2,4 млн. евро/, са били направени от гърци.
Bloomberg отбелязва още, че заради кризата корекциите надолу на цените на луксозните вили в Испания, Португалия и Италия са по-малки отколкото са в Гърция. Този ценови спад за Испания е 8-10 на сто. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg