EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Лукойл" спира доставките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Лукойл" спира доставките

mail13:19 | 27.07.2011прегледи 757 коментарикоментари 0


Вчера в края на работния ден в „ЛУКОЙЛ-Нефтохим Бургас” АД са получени Решения № 527 и 528/22.07.2011г. на Министерство на финансите, Агенция „Митници” - Централно митническо управление, с които се прекратява действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал „Росенец" на лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас" АД, съобщава компанията.
В изпълнение на изискванията на закона, днес комбинатът премина в режим на намаляване и спиране на производството, както и към прекратяване на доставките за пазара, за да изпълни в пълен размер разпоредбите на митническите органи.
След изясняване на всички детайли и анализ на възникналата ситуация, компанията ще информира допълнително за предприетите от страна на дружеството мерки.

Смятахме, че сме постигнали договореност с българските власти за отлагане на поставянето на измервателните уреди до края на годината. Това заяви за РИА "Новости" представителят на най-голямата руска частна петролна компания "Лукойл", коментирайки информацията за отнетия лиценз. Той заяви, че компанията не може да потвърди за момента отнемането на лицензите. "В петък /22 юли/ ситуацията изглеждаше далеч по различно. Смятахме, че сме достигнали договорка с митническите власти за отлагане на поставянето на измервателните уреди до края на годината", каза Долгов пред РИА "Новости". Той добави, че ръководството на компанията в момента се намира в София, където се провеждат преговори с представители на българските власти.

Както е известно директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов прекрати лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Решението на директора на Агенция "Митници" е връчено на дружеството на 26 юли 2011 г. и влиза в сила от тази дата.


Тагове: Лукойл, работа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg