EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лукойл: $20 млрд. инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лукойл: $20 млрд. инвестиции

mail16:10 | 24.10.2011прегледи 658 коментарикоментари 0


Руският енергиен гигант Лукойл ще инвестира 24 милиарда долара в преработвателни дейности до 2020 година, като най-много пари ще бъдат вложени в петролните рафинерии в Русия, съобщиха днес високопоставени представители на компанията, цитирани от DPA.
Около 20 милиарда долара ще бъдат похарчени за изграждане на нови или модернизиране на съществуващи петролни рафинерии, посочи пред агенция Интерфакс вицепрезидентът Владимир Некрасов. Стабилното и нарастващо търсене на бензин е основната причина, поради която корпоративното ръководство реши да изтегли напред - от 2014 за 2012 година - началото на ключова програма за капиталови инвестиции в рафиниращите мощности, уточни Некрасов. Средства ще отидат най-напред за строителството на нов нефтопреработвателен завод в централния руски град Нижни Новгород, като съоръжението ще започне да функционира до 2015 година, посочи Некрасов. Рафинериите в южния град Волгоград и сибирския град Перм също са приоритетни цели за модернизация, която ще увеличи капацитета им и ще намали вредите за околната среда, допълни
той. Лукойл, чиято централа се намира в Москва, развива дейност в над 40 държави и е водещ търговец на дребно на бензин в световен мащаб, особено в Източна Европа, отбелязва DPA.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg