EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЛУКОЙЛ: $16 млрд. за модернизация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЛУКОЙЛ: $16 млрд. за модернизация

mail15:50 | 01.09.2011прегледи 505 коментарикоментари 0


Най-голямата частна нефтена компания в Русия ЛУКОЙЛ ще инвестира предимно в проекти за проучване и добив на нефт в близките 10 години. През този период не се планират крупни покупки при преработката и дистрибуцията на горива. Това заяви Президентът на ОАО ЛУКОЙЛ Вагит Алекперов в интервю за Агенция Reuters.
ЛУКОЙЛ ще намали добива на нефт през тази година с 3,5-4%. Компанията очаква стабилизация на добива през следващата година и нарастване през 2013 г. ”През следващата година ще започне добив от нови месторождения, ще се включат нови производствени мощности. Това ще доведе не само до стабилизиране, но и до нарастване на добива на нефт”, каза Президентът на ЛУКОЙЛ.
ЛУКОЙЛ ще инвестира само във вече придобити нефтопреработващи активи и няма да купува нови. В близките 10 години компанията ще инвестира повече от 16 милиарда долара в модернизация на нефтопреработката.
Въпреки „взаимното недоразбиране”, обострило отношенията между ЛУКОЙЛ и България, до година и половина Алекперов обеща да построи нова инсталация за хидрокрекинг в ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас. „През следващите 10 години няма да придобиваме нови активи, свързани с downstream, само ще модернизираме и усъвършенстваме техните икономически показатели”, съобщи Президентът на Компанията пред Reuters.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg