EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Луковит : 70% от водния цикъл направен, проблеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Луковит : 70% от водния цикъл направен, проблеми

mail13:30 | 16.09.2014прегледи 1668 коментарикоментари 0


„Община Луковит ще се справи с голямото предизвикателство за краткия срок от осем месеца да изпълни мащабни строително – ремонти дейности, свързани с водния сектор в града. Защото има изключително добро взаимодействие между асоциирания партньор ВиК АД, гр. Ловеч, местната администрация и фирмите – изпълнителки“, заяви Цветенка Хаджиева, зам.кмет на Община Луковит по време на пресконференция за представяне на междинните резултати по проект „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Луковит“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и държавния бюджет на Република България.
Усилената работа е резултат от ефективната организация на строителните площадки, създадена от изпълнителя ДЗЗД „Еко Панега“. Данните от представената информация показват, че общото изпълнение на ВиК мрежата е достигнало 72%: общо битов канал: 8763 м (72 %); общо дъждовен канал: 5263 м (87 %) и водопровод: 7278 м (64 %). Вече са асфалтирани улиците: „Оряховска“ (310 м); „Спас Кралевски“ (110 м); „Инж. Г.Вълков“ (95 м); „Шипка“ (105 м); „Глигора“ (190 м) и „Момчилец“ (70 м).
"Работим на високи обороти и на обектите се намират 78 тежки машини, 20 багера и 195 работника", каза инж. Георги Георгиев, главен инженер на обекта от страна на изпълнителя. Той допълни, че няма къща, в която да не са проведени разговори със собствениците за насочването на отклоненията на главната канализация.
Но проблемът възниква от мястото за връзка на главната канализация и канализацията в частните имоти. С публичното финансиране по проекта се изгражда само инфраструктурата до съответния частен имот, а инвестициите за канализация в домовете и дворовете са ангажимент на собствениците им. Все още има граждани, които не са използвали възможността да се свържат в градската канализационна мрежа. От Община Луковит призовават жителите на града да изградят канализационните отклонения в имотите си. Само така ще има реален ефект от функционирането на Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ), която е в напреднал етап на изпълнение. Напълно са завършени сградите на площадката в груб строеж: битова сграда, входно-помпена станция, механично пречистване, отводняване на утайки и основни резервоари и довеждащия колектор (505 м). Вече са доставени 100% от машините и съоръженията на склад в гр.Луковит, а на обекта е монтирано 60% от оборудването. В момента се изпълняват довършителни работи по сградите, монтаж на машини и довеждащ път до ПСОВ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097