EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лошо време попречи на проби от АМ "Тракия"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лошо време попречи на проби от АМ "Тракия"

mail17:30 | 19.04.2011прегледи 1312 коментарикоментари 0


Експерти от ДНСК и консултанти от Агенция "Пътна инфраструктура" са преценили, че заради дъжда, който вали в момента, на строителната площадка на лот 2 на магистрала "Тракия" не е възможно да бъдат взети проби. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.
ДНСК е организирала контрол на вложените материали в строежа. Проверката се прави извънредна по повод съобщения в медиите и в парламента, но тя няма общо с обвиненията на БСП, че магистралата се строи с некачествени материали. Досега не са установени нарушения, но ако има такива от страна на възложителя или строителите и ако те бъдат установени и съответно отстранени от държавата, то в такъв случай няма нарушения, обясни Георги Прегьов. Според него, ще има проблем, ако се твърди, че проектът е завършен изцяло, въведен е в експлоатация и се окаже, че някъде нещо не е направено както трябва.
Бившият зам.-министър на МРРБ от БСП Димчо Михалевски заяви, че няма някакъв съществен проблем пробите да бъдат взети при подобни метеорологични условия, но щом има препоръка на лабораторията не може да не се съгласят. Михалевски каза, че пробите ще бъдат взети при сухо време. Още когато започна полагането на този материал цялата гилдия на пътни строители започна да говори по този въпрос и ние също бяхме сезирани като народни представители. В продължение на 3-4 месеца наблюдавахме процеса, обясни Михалевски съмненията на БСП, че АМ "Тракия" се строи с некачествен материал. "Тук целта не е политически", категоричен бе бившият строителен зам.-министър.
 


Тагове: проба, АМ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg