EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Лоши кредити отхапаха от печалбата на UniСredit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лоши кредити отхапаха от печалбата на UniСredit

mail20:12 | 13.05.2009прегледи 2601 коментарикоментари 0


bulbank1Най-голямата италианска банка UniСredit обяви, че печалбата й за първото тримесечие е паднала с 58%. В официално съобщение се посочва, че нетната печалба възлиза на 447 млн. eвро в сравнение с 1.06 млрд. евро за същия период на 2008.
Причината за по-ниския финансов резултат е натрупването на провизии за покриването на лоши кредити, посочват от институцията. Общата стойност на провизиите достига 1.65 млрд. евро. Резултатът е малко по-добър от прогнозирания от икономисти.
Оперативната печалба за тримесечието възлиза на 2.7 млрд евро, което с 27% повече от същия период преди година. За тримесечието оперативните разходи на групата са намалели със 7.6%.
Компанията има голямо присъствие в Централна и Източна Европа, включително и в България, където притежава най-голямата банка UniСredit Bulbank.
Неотдавна Unicredit обяви, че ще иска около 4 млрд. евро от италианското правителство, за да се подсигури срещу негативните ефекти от глобалната финансова криза. Тя твърди, че разполага с достатъчна ликвидност, но средствата са и нужни да бъде достатъчно конкурентна с други банки, които са получили държавна помощ.
Заради кризата UniСredit оряза бонусите през 2008, отложи изплащането на дивиденти и започна да съкращава работни места и разходи.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg