EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Лошата инфраструктура - пречка пред икономиката на ЦИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лошата инфраструктура - пречка пред икономиката на ЦИЕ

mail09:22 | 10.06.2010прегледи 777 коментарикоментари 0


Разработването на европейска стратегия за река Дунав ще помогне на страните от Източна и Централна Европа да преодолеят кризата, каза европейският комисар по регионалната политика Йоханес Хан на конференция в Румъния, предаде Франс прес.
"Европейската стратегия за Дунав е ключова за икономиките, които трябва да излязат от кризата и да осигурят устойчиво развитие", каза Хан пред АФП на конференцията в Мамая, с която завършват шестмесечните консултации между страните по река Дунав - една от най-дългите в Европа.
"Сред пречките за икономическото развитие са слабите пътни и железопътни инфраструктури, но също и проблемите на пристанищата", заяви унгарският държавен секретар по външните работи Жолт Немет.
" Не се използва потенциалът на речния транспорт по Дунав", подчерта Хан.
През 2012 г. трябва да бъде приета стратегия на Европейския съюз за експлоатацията на реката, при запазване на екологичното равновесие, по модела на стратегията за Балтийско море.
В конференцията в Мамая участваха представители на страните по бреговете на Дунав: Германия, Австрия, Унгария, Хърватия, Босна, България, Румъния, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Украйна, Черна Гора и Молдова, както и представители на
Европейския съюз. Река Дунав е дълга 2860 км, извира от Германия и се влива в Черно море с делта в Румъния и Украйна, напомня АФП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4258