EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Лорд Майнърс: Банкерите да „слязат на земята”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лорд Майнърс: Банкерите да „слязат на земята”

mail15:33 | 03.12.2009прегледи 375 коментарикоментари 0


Лорд Пол Майнърс - министър на лондонското Сити - призова банкерите „да слязат на земята” след като директори на Royal Bank of Scotland заплашиха, че ще подадат оставки заради наложените ограничения върху изплащане на бонусите, пише днес BBC. Според Майнърс е нереалистично банкерите да очакват да получат бонуси в размер от милиони британски лири.
От RBS съобщиха, че планират да изплатят общо 1.5 млрд. британски лири бонуси на персонала, занимаващ се с инвестиционните операции в банката. От управителния борд на банката предупредиха, че ще подадат оставки, ако правителството се противопостави на решението им. От Националния трезор заявиха, че ще се възразят на решението, ако то не е в интерес на данъкоплатците.
Лорд Майнърс подчерта, че най - малко 5 000 британски банкери ще получат над 1 млн. лири възнаграждения през тази година.
Той коментира пред BBC, че през тази година средната надница във Великобритания е малко над 20 000 лири. Въпреки това някои банкери очакват като допълнение към заплатите си да получат под формата на бонуси допълнително милиони британски паунда.
Лорд Майнърс отбеляза още, че банкерите трябва да отчетат факта, че голяма част от приходите на банките са получени в резултат на „добрите намерения” на правителствата,  влели милиарди лири под формата на икономически стимули.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg