EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лондон ще подпомага малки и средни компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон ще подпомага малки и средни компании

mail09:40 | 21.03.2024прегледи 332 коментарикоментари 0


Британското консервативно правителство представи нови мерки за малките и средни компании, опитвайки се да ги убеди в икономическата си програма с оглед на очакваните парламентарни избори тази година, предаде Франс прес.

Премиерът Риши Сунак подчерта по време на речта си, че правителството иска да ограничи административните трудности, с които се сблъскват малките и средни предприятия. 

"Напускайки ЕС след Брекзит ние променихме над 2000 европейски закона, а още 500 ще бъдат разгледани тази година", заяви Сунак, добавяйки, че правителството ще обяви "нови улеснения, за да могат малките и средни компании да да направят спестявания за около 150 милиона британски лири годишно".

Предвидените мерки включват вдигане на праговете регламентиращи мащаба на фирмите, за да се подпомогнат на над 132 000 компании допълнително, които да попаднат в категорията малки и средни компании и така да избегнат някои ограничения.

Сунак обяви, че правителството му "ще увеличи с 60 милиона лири" субсидиите за стаж в малките и големите предприятия, от които ще се възползват около 20 000 млади хора на възраст под 21 години.

"Малките и средни фирми са 99 на сто от компаниите във Великобритания, в които работят 60 на сто от хората", подчерта министърката на бизнеса и търговията Кеми Бейдънок по "Скай нюз", потвърждавайки, че правителството иска "да направи живота им по-лесен".  

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg