EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Лондон прие закон срещу мигрантите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон прие закон срещу мигрантите

mail09:37 | 25.08.2015прегледи 1773 коментарикоментари 0


Незаконните мигранти, които работят във Великобритания, ще бъдат осъждани на затвор, глоба и печалбите им ще бъдат конфискувани съгласно новите мерки, обявени днес от правителството, предаде Ройтерс.
Британското правителство засилваше антиимиграционните си изявления в отговор на нарастващия брой опити на мигранти да достигнат до Великобритания през тунела под Ламанша. Правителството е подложено на натиск да покаже, че може да се справи с кризата, отбелязва агенцията.
Наташа Бушар, кмет на северния френски град Кале, където лагеруват хиляди мигранти, надяващи се да достигнат до Великобритания, заяви по-рано, че щедрата социална система и слабият контрол на самоличността превръщат съседната страна в магнит за мигрантите.
"Всеки, който мисли, че е лесно да се възползва от Великобритания, не трябва да се съмнява, че ако сте тук нелегално, ще предприемем действия да ви попречим да работите, да наемете апартамент, да откриете банкова сметка или да шофирате", заяви Джеймс Броукъншър, държавен министър по имиграцията. Той обеща силни мерки срещу злоупотребите и изграждане на имиграционна система, работеща в интерес на британците и на всички, които спазват правилата.
Законите ще бъдат внесени в парламента през септември. Те ще улесняват и осъждането на работодателите, наемащи нелегални мигранти.
 След месеци на хаос в Кале, 33% от британските граждани посочват имиграцията като техен най-голям проблем, а половината- като един от най-големите проблеми, пише Express.
Миналата година общата имиграция към Великобритания е била 318 хиляди души, но премиерът Дейвид Камерън обеща да намали до 100 хиляди души годишно.
„Ние никога не сме имали толкова силни опасения, свързани с имиграцията. 50% от гражданите смятат, че това е проблем , спрямо който спешно трябва да се предприемат действия“, заяви представителят на социологическата агенция „Мори“ Боби Дъфи.
„Ние знаем че имиграцията е проблем, който тревожи британското общество. Безконтролната масова имиграция създава проблеми за социалното устройство, подлага на натиск обществените услуги и води до намаляване на доходите“,заяви британският министър по въпросите на имиграцията Джеймс Брокъншир.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg