EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лондон остава водеща кулинарна столица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон остава водеща кулинарна столица

mail13:00 | 08.10.2013прегледи 922 коментарикоментари 0


Любомир Бояджиев, DiVino

Прочутият кулинарен гид Мишлен разкри селекцията си от заведения във Великобритания и Ирландия за 2014.

Броят на ресторантите с най-високото отличие, три звезди, остава непроменен. На върха продължават да са Waterside Inn и Fat Duck в Брей и лондонските Gordon Ramsay и Alain Ducasse at The Dorchester. Втора звезда получават лондонските ресторанти Dinner by Heston Blumenthal, чийто шеф-готвач Ашли Палмър-Уатс отдава заслуженото на британската кулинарна традиция, и The Greenhouse, с акцент върху иновативната кухня с автор Арно Биньон. Сред 15-те заведения, които получават първата си звезда се открояват кварталният Wilks в Бристол и Campagne в Килкени, чиито собственици са отдадени на съвременна кухня съпрузи. В Лондон, Lima става първият перуански ресторант отличен с една звезда, което говори за растящия интерес към южноамериканските вкусове.

"Изданието на Мишлен Great Britain & Ireland 2014 предлага на читателите ни безпрецедентно разнообразие, сподели за DiVino главният редактор на гида, Ребека Бър. Прекрасни Bed and Breakfast, изключителни пъбове, елегантни хотели, престижни ресторанти, по-скромни заведения с добре премерени цени, всичко това ще намерите в гида. Изминалата година беше белязана от разцвет на ресторантите от типа „с тезгях” и много приятелска атмосфера. Появиха се и много брасерии. Ходенето на ресторант се отърсва вече от официалния и структуриран момент, споделя главният редактор на гида. Работното време и менюто става все по-гъвкаво, за да се приспособи към развитието на ежедневието ни. Появяват се и все повече заведения, фокусирани върху едно или две ястия”.

Британското издание за 2014 Мишлен предлага невиждано досега разнообразие от заведения с изключително съотношение качество/цена. Лондон изобилства от малки ресторанти, отговарящи на всякакви поводи. „Кръстопът на кухни и кулинарни влияния от всички краища на света, без изненада британската столица затвърждава репутацията си на водещ метропол в световната гастрономия”, заявява още Ребека Бър. Червеният гид за Острова включва 143 заведения от категорията Bib Gourmand (от името на човечето от емблемата на Мишлен), сред които 27 нови имена. В тази категория попадат места, предлагащи качествена кухня на умерени цени – меню от три ястия на цена до 28 паунда.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg