EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лондон ограничава свободно движение в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон ограничава свободно движение в ЕС

mail11:15 | 05.12.2013прегледи 739 коментарикоментари 0


Британската министърка на вътрешните работи Тереза Мей ще каже на срещата на вътрешните министри на държавите членки на ЕС, че страната й иска промени в правилата за свободно движение на хора в съюза, съобщава Би Би Си.
Мей ще говори в Брюксел преди падането на контрола за движението на българи и румънци. Тя казва, че свободният достъп до пазарите на труда не трябва да води до масова имиграция. Но други страни вече се ангажираха да защитават основните принципи на ЕС.
Британската вътрешна министърка твърди, че проблемите, причинени от свободното движение, трябва да бъдат решавани и правилата трябва да бъдат променени. Тя пита защо да не се позволи на националните правителства да поставят таван на броя на имигрантите от Европа, ако те достигнат определен праг.

Мей планира да заяви на срещата в Брюксел днес, че "вярва, че е необходима промяна в начина, по който работят правилата за свободно движение". "Първо, в бъдещите договори за присъединяване трябва да можем да забавим пълния достъп до трудовите пазари на страните членки, докато сме сигурни, че това няма да доведе до масова имиграция. Второ, гледайки напред, трябва да се възползваме от възможността, представена в плана на премиера, за да реформираме ЕС и да се справим с проблемите, причинени от свободното движение. Уместно е националните правителства в ЕС да реформират начина по който работят правилата за свободно движение", заяви Мей. /БГНЕС

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1098