EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лондон - врата за азиатските инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон - врата за азиатските инвестиции

mail13:50 | 16.01.2012прегледи 552 коментарикоментари 0


Лондон планира да стане следващият голям център за въвеждане на търговски сделки и плащания в юани, предаде ИТАР-ТАСС. За да постигне тази цел, британската столица ще си сътрудничи с Хонконг, заяви днес британският министър на финансите Джордж Озбърн на Азиатския финансов форум в Хонконг. Лондон и Хонконг са се споразумели да създадат съвместна структура, която да се занимава с развитието на офшорния пазар на ренминби (официалното название на юана).
"Ясно е, че в близките години ще се появят големи възможности за значително разширяване на пазара, свързано с операции в ренминби. Според мен Лондон е идеалното място за врата към Европа за азиатските инвестиции и банкови операции", каза Озбърн.
Министърът изрази надежда, че в партньорство с Хонконг и като бъдещ център на сделки в юани, британската столица ще допринесе за икономическото развитие на Китай и Великобритания. Китай увеличи усилията си за приемане на юана като международна валута, разширявайки външнотърговските разшплащания в ренминби. Които голям финансов център Хонконг вече има значителна роля в този процес, получавайки статут на офшорна търговска площадка и правото да въвежда инвестиционни продукти и операции в юани. Тази дейност ще доведе до увеличаване на използването на китайска валута извън континентален Китай по пътя към постепенната й интернационализация, отбелязва
 


Тагове: Лондон, Китай, юани
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg