EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Лойдс се мести в Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лойдс се мести в Брюксел

mail18:15 | 31.03.2017прегледи 913 коментарикоментари 0


Базираната в Лондон компания "Лойдс", която е най-големият специалист на застрахователния пазар в света, е избралa Брюксел за планираното от нея създаване на дъщерно дружество в рамките на Европейския съюз, съобщава сайта Insuranceinsider.com.

Компанията ще поиска от Съвета на директорите да ратифицира това решение по-късно, когато британският премиер Тереза Мей задейства член 50 от Договора на ЕС от Лисабон, даващ официален старт на процеса по "Брекзит".

На този етап от компанията отказват коментар на информацията на The Insurance Insider.

"Лойдс" е една от водещите компании за финансови услуги в Лондон, които бяха най-гласовити по отношение на необходимостта от създаване на собствени филиали в рамките на Европейския съюз, ако след напускането на блока Великобритания не получи достъп до единния пазар на стария континент.

Агенция Ройтерс съобщи в понеделник, че досегашният списък от шест възможни локации за дъщерното дружество на "Лойдс" е бил сведен до две дестинации - Брюксел и Люксембург, като са отпаднали Дъблин, Франкфурт, Малта и Париж.

Според източник от застрахователния гигант, това ще доведе до преместване на десетки служители към на неговото ново дъщерно дружество, което обаче би било далеч по-малко от предислоцирането на стотици служители на някои британски банки, които също планират подобен ход след активиране на преговорите по развода на Великобритания с ЕС.

Изборът от "Лойдс" за създаването на филиал може да повлия на плановете и на други застрахователи, базирани в Лондон.


Тагове: Лойдс, Брюксел
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg