EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Логистичните центрове се увеличават

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Логистичните центрове се увеличават

mail13:50 | 16.05.2011прегледи 861 коментарикоментари 0


За втора поредна година движещи сектори остават компаниите в сектора на бързооборотните стоки, фармацията и медицинските консумативи Логистичните оператори в България, известни още като 3PL компании, са със значително по-положителни нагласи по отношение на перспективите пред логистичния пазар в сравнение с 2010 г. Това показва проучването на Colliers International сред повече от 70 логистични оператора в страната, проведено за втора поредна година.
Според изследването 76% от запитаните вярват, че пазарната среда през 2011 г. ще бъде по-добра от предходната година. За сравнение, през 2010 г. оптимистите бяха 47%. Нито една от отговорилите компании нe прогнозира спад, за разлика от 2010 г., когато процентът беше 29%. Нивото на компаниите, които смятат, че няма да има значителна промяна на пазара, остава същото като миналата година – 24%.  Според Антон Славчев, мениджър „Логистични и индустриални площи” в Colliers International, движещите сектори остават компаниите в сектора на бързооборотните стоки, фармацията и медицинските консумативи за втора поредна година. „Тъй като мнозинството от логистичните оператори в България не са тясно специализирани в една дейност, а по-скоро обслужват няколко пазарни сегмента, положителните очаквания са обнадеждаващ сигнал за развитието на икономиката”, казва още Славчев.
От проучването на Colliers става ясно, че през 2011 г. се наблюдава ръст в заетостта на дистрибуционните центрове на операторите, което е допълнителен индикатор, че през последната година тези компании са били активни на пазара. Най-разпространеният тип дистрибуционен център остава собственият, следван от този под наем.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158