EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ловеч: Онлайн регистър на земеделски земи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ловеч: Онлайн регистър на земеделски земи

mail16:32 | 09.09.2016прегледи 862 коментарикоментари 0


Община Ловеч вече има интернет-портал за отворени данни и онлайн регистър на земеделските земи. Предстои да бъде открит и виртуален ПОС терминал, съобщава местната администрацията.

Новите услуги са създадени в изпълнение на разпоредбите на Закона за достъп до обществена информация и Решение на Министерския съвет от 2015 г., с което е приет Списък от набори от данни по приоритетни области, които да се публикуват в отворен формат. Списъкът съдържа 119 набори от данни, като отварянето им и публикуването на платформата се извършва съгласно График на списъка с набори от данни по приоритетни области, които да се публикуват в отворен формат.

Община Ловеч е регистрирана в Портала за отворени данни и е публикувала Регистър на земи - общинска собственост, като продължава работа по подготовка за публикуване на регистрите по график. Онлайн регистърът на земеделските земи е на интернет страницата на Община Ловеч в раздел "Е-услуги".

Той е създаден изцяло за подпомагане и улесняване на всички желаещи да наемат и стопанисват общински земеделски площи и в помощ на кметовете и кметските наместници. Разработен е по достъпен начин, предоставящ възможност на потребителите да получат точна информация по определени критерии, допълват от администрацията.

Във връзка с прилагане на Закона за ограничаване на плащанията в брой, Община Ловеч стартира процедура по откриване на Виртуален ПОС терминал, който ще бъде достъпен на интернет страницата на общината. С него ще бъде осигурена възможност за приемане на плащания на местни данъци и такси с банкови карти на територията на страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg