EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лични данни на 191 млн. американци в интернет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лични данни на 191 млн. американци в интернет

mail11:33 | 30.12.2015прегледи 1232 коментарикоментари 0


База данни с лична информация за 191 милиона американски избиратели от всички американски щати е обществено достъпна в интернет, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на експерта в областта на интернет безопасността Крис Викъри.

Информацията в базата данни, озовала се в интернет, съдържа имена на избирателите, техните адреси, данни са удостоверяващи на самоличността на избирателите, телефонни номера, рождени дати, политическа принадлежност и подробна история за това как са гласували тези избиратели от 2000 г. досега.

Крис Викъри се натъкнал на базата данни, докато правел проучване в интернет относно изтичането на лични данни в мрежата. Викъри посочи, че за да се свали базата данни от интернет, бил необходим един ден. Той добави, че засега не може да каже дали някои друг е попаднал на тази база данни, нито пък знае кое ведомство контролира по принцип базата данни. Викъри е подал сигнал до канцеларията на главния прокурор на щата Калифорния.

Понастоящем в повечето американски щати регистрационните списъци на избирателите са обществено достояние. Но властите на много от щатите са въвели правила, ограничаващи достъпа до използването на данните от тези списъци. Така например в Южна Дакота онези, които искат достъп до базата данни, поемат ангажимента, че няма да я продават или да я използват за търговски цели, нито пък да я публикуват открито в интернет. Щатът Калифорния въвежда ограничения базата данни да бъде използвана само за политическа цел и да не е достъпна за хора извън САЩ./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg