EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лифтовете на Витоша тръгват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лифтовете на Витоша тръгват

mail09:15 | 10.07.2012прегледи 756 коментарикоментари 0


Представителите на „Витоша ски” поеха ангажимент да възстановят работата на съоръженията на Симеоновския и Драгалевския лифт, за да имат достъп столичани до планината Витоша и възможността да карат ски през зимния период. Това съобщи Столичният общински виртуален пресцентър. Преди това от Изпълнителната агенция по горите и „Витоша ски” ще бъде направено почистване на просеките. Очаква се почистването да бъде направено до края на този месец или началото на следващия.
Днес в Столичната община по покана на кмета на София Йорданка Фандъкова се проведе среща с представители на „Витоша ски” – Петър Петров и Радослав Пеев. На срещата присъстваха и председателя на Надзорния съвет на Столичната агенция по приватизация Валя Чилова, заместник-председателя на Агенцията по горите Красимир Каменов.
На срещата кметът на София постави въпроса за надеждността и сигурността на съоръженията, за което Държавната агенция по технически надзор ще извърши проверка. Целта е съоръженията, които се предвижда да се пуснат през август, да бъдат сигурни.
Важното е лифтовете да работят и за това се подходи по най-разумния начин да бъде обсъден въпросът и да се намери решение в рамките на действащото законодателство, каза също кметът.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg