EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Литва помага на BG електронна търговия с млечни квоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Литва помага на BG електронна търговия с млечни квоти

mail16:05 | 19.02.2010прегледи 982 коментарикоментари 0


Разплащателната агенция на Литва ще подпомогне ДФ „Земеделие” – РА за създаване на електронна борса за покупко- продажбата на млечни квоти, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.
Партньорството между двете държави е в рамките на съвместен  туининг проект на тема „Укрепване на административния капацитет на сектор „Мляко” в ДФ „Земеделие” - Разплащателна агенция”. Целта на проекта, който се финансира от Европейската комисия е ефективно прилагане на системата на покупко – продажба на млечни квоти в България. Държавен фонд „Земеделие” – РА  има подписан договор с Разплащателната агенция на Литва. Проектът стартира на 22 февруари 2010 г. и ще е с продължителност шест месеца.
Системата на покупко–продажба на млечни квоти вече се прилага в България, но осъществяването на този съвместен проект ще даде възможност за оптимизиране на процедурите с цел улеснение на млекопроизводителите.
Литва е първата страна-членка, която успешно прилага покупко–продажба на млечни квоти чрез електронна борса. Въвеждането на такъв тип електронна квотна борса ще усъвършенства процедурата за покупко–продажба на млечни квоти в страната и ще подобри ситуацията на пазара на мляко и млечни продукти.
На 22 февруари 2010 г. ще се проведе първата работна среща, с която ще се даде старт на изпълнението на проекта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1972