EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Лидл се ориентира към веган бургер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лидл се ориентира към веган бургер

mail11:05 | 10.07.2020прегледи 845 коментарикоментари 0


До 12-ти юли във всички магазини на веригата могат да бъдат открити веган бургери Next level meat. Иновативните бургери, създадени на базата на растителни протеини, са сравними на вкус и вид с говеждия бургер. Приготвят се точно както и месото – на тиган или на грил. Времето за готвене е между 10-12 минути и подобно на месните бургери, вкусът им изпъква най-добре, когато са средно изпечени.

Две гурме идеи за веган бургерите споделят шеф готвачите Иван Манчев и Таньо Шишков на https://gotvi.lidl.bg/. Едната е за търпеливите и любителите на бавната кухня, а втората за живеещите на бързи обороти и отнема само 30 минути.

Производството на бургерите Next level meat е изцяло на растителна основа и е щадящо за околната среда - за отглеждането на растенията е необходимо много по-малко вода, а анализ от независим изследователски институт показва, че в сравнение със стандартен бургер от говеждо месо, предлаганите от Lidl веган бургери водят до 91 % по-малко емисии на въглероден диоксид (CO2).

Всички продукти от серията са неутрални за климата, като останалите девет процента от въглеродните емисии за производството им се компенсират от Lidl и доставчика чрез климатични сертификати от Climate Partner.

Всеки закупен продукт Next level meat е в подкрепа на проекти за защита на тропическите гори в Бразилия и допринася повече площи да се ползват от малките фермери там. Клиентите могат да намерят повече информация за компенсирането на въглерод, използвайки QR кода, на лицевата страна на всяка опаковка.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg