EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Либия: Враждуващите фракции пред примирие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Либия: Враждуващите фракции пред примирие

mail14:13 | 17.08.2015прегледи 1528 коментарикоментари 0


Враждуващите либийски фракции се договориха да сложат край на политическата криза и военния конфликт в страната до седмици, съобщи ООН в края на двудневните мирни преговори в Женева, предаде Ройтерс.
"Страните изтъкнаха решимостта си да завършат мирния процес възможно най-скоро с целева дата в рамките на идните три седмици", се посочва в изявление на мисията на ООН в Либия, оглавявана от Бернардино Леон.
Леон е призовал на преговорите страните да се споразумеят за правителство на националното единство до края на август и да го одобрят с гласуване през септември.
"Страните отбелязаха необходимостта от спешен напредък по отношение на сигурността в процеса на диалог, успоредно с напредъка на политическия фронт", се посочва още в изявлението.
ТАСС цитира заместник-председателя на либийския парламент Имхамед Шуаиб, според когото дискусията за разрешаване на ситуацията в Либия се планира да продължи следващата седмица в Мароко.
"Либийска зора" ("Фаджр Либия"), коалиция от ислямистки милиции, прогони международно признатото правителство от столицата Триполи и обяви свое собствено правителство преди една година, оставяйки богатата на петрол страна на ръба на анархията, напомня Ройтерс.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg