EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лечебният туризъм привлича италианците у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лечебният туризъм привлича италианците у нас

mail11:31 | 17.06.2010прегледи 664 коментарикоментари 0


Над 50 процента от италианците ще бъдат във ваканция между юни и септември, съобщава днес агенция АПком, която е италианският филиал на Асошиейтед прес.
Предпочитание към вътрешен туризъм изразяват 64 на сто от италианските летовници. Сред чуждестранните дестинации най-търсена е Европа - 24,5 процента, следвана от трите Америки (Северна, Централна и Южна) - 6 на сто, Азия и Океания - 4 процента и Африка - 1,5 на сто, главно заради световното първенство по футбол.
Намаляло е желанието на италианците да летуват в традиционно популярните Гърция и Тайланд и причината е общественият ред в тези страни. Туроператорите се надяват да превъзмогнат отрицателната нагласа с оферти от типа "в последната минута" и "плащате само полета".
Италианските туристи предпочитат четиризвездни хотели, които предлагат намаления с пълен пансион за 8-10 нощувки.
Повишение от 18,5 на сто в сравнение с миналата година бележи ориентирането към лечебен туризъм, свързан предимно със зъболечение и естетика на тялото, като най-привлекателни са Холандия, Полша, Унгария, Румъния и България, които предлагат незабавни услуги на по-ниски цени. 
Засилва се и италианският интерес към "мрачния" туризъм в търсене на макабрени преживявания или природни бедствия. Повече през този сезон са заявките за посещения на прочути гробища, надгробни паметници, мавзолеи и катакомби, а все по-търсена дестинация е Исландия заради изригването на вулкана Ейяфятлайокутл.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg