EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Летящ велосипед

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летящ велосипед

mail17:30 | 01.08.2013прегледи 945 коментарикоментари 0


XploreAir има амбициозен проект, с който се надява да начертае ново бъдеще за велосипедите. Защо не и един летящ с перка отзад? Създаденото от тях чудо комбинира актуалните технологии с новаторската идея за полет на четири колела. Всяко дете си мечтае да да лети, не ми казвайте, че и вие не сте си въобразявали, че го правите. Ако този велосипед наистина функционира, както предполагат за него дизайнерите, това ще направи революция в пътешествията. Няма да ви е необходимо дори и свидетелство за управление на самолет.

На пръв поглед велосипедът по нищо не се различава от конвенционалните колела. Само че в задната му част има гигантски вентилатор. Последният е в състояние да издигне странното превозно средство на височина 1,2 км и да го накара да лети със скорост 40 км/ч. Наземната му скорост е 25 км/ч. Този ултралек „велосипедолет“ е с вградена палатка в случай, че ви се наложи да нощувате насред пътя.
Има и добра новина за автомобилистите – просто сгъвате така наречения Paravelo и го напъхвате в багажника на автомобила си. За да го накарате отново да полети, трябва просто да прикрепите велосипеда към ремаркето с перката. Гъвкавото крило е сгъваемо, а електрическият стартер на двигателя подкарва захранвания с биогориво вентилатор. Чудото е в състояние да лети в продължение на три часа. Написано така всичко звучи прекрасно, но доколко ли е безопасно?/Speed-Press
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg