EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Летни ремонти в Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летни ремонти в Плевен

mail11:04 | 28.07.2021прегледи 843 коментарикоментари 0


 Плевен това лято интензивно се работи по изпълнение на важни инфраструктурни обекти, които са финансирани от общината, съобщиха от администрацията й.
Извършва се основен ремонт на пътния надлез, който свързва централната част на областния град с 40-хилядния жилищен комплекс "Сторгозия". Продължават дейностите и по реконструкцията на улица "Северна" в индустриалната зона. Средствата за двата обекта са осигурени чрез спестени европейски средства по изпълнени други проекти от общината.
Напредва работата по основния ремонт на Централната автогара на Плевен - един от основните транспортни центрове в Централна и Северозападна България. Прилагат се мерки за енергийна ефективност, осигурява се достъпна среда за хората с увреждания и нова съвременна навесна конструкция. При ремонта е установено, че е силно компрометиран земният пласт на площадката за пристигащи и заминаващи автобуси. Геоложко проучване е показало, че под бетоновата настилка има глинест прах. На определена дълбочина той се изземва и се заменя с подходящ материал, за да се осигури нужната еластичност на земната основа на съоръжението.
Предприетият ремонт на Автогара-Плевен е на стойност 2,6 млн. лв. Собственият принос на общината е 116 000 лева. Останалата част от средствата са осигурени чрез поемане на дългосрочен дълг от Регионалния фонд за градско развитие.


Тагове: Плевен, ремонти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg