EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Летни полети от Русия до България блокирани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летни полети от Русия до България блокирани

mail15:08 | 08.06.2010прегледи 981 коментарикоментари 0


Руски туристи може би няма да летят за почивката си в България, тъй като "руските авиационни власти не са съгласували изпълнението на полетите на авиокомпанията Bulgaria Air от Новосибирск за Варна и Бургас", съобщи за радио "Ехото на Москва" Ирина Тюрина, говорителка на Руския съюз на туристическата индустрия (РТС), цитирана от БТА.
Bulgaria Air и руската авиокомпания Сибир, която извършва полетите от България за Новосибирск, са определени да обслужват линията според междуправителствено споразумение.
Новосибирск не е включен в споразумението, но е предвидена възможност за включване на града или на други дестинации, посочени в документа, за което и моли българската компания, поясни говорителката.
Българската страна първоначално е помолила да извършва полети до Новосибирск, но е получила отказ. След това е поискала да лети до Перм, но не е получила отговор.
"Засега българите водят преписка, а програмата трябва да започне на 10 юни, като вече са резервирани достатъчно полети", каза Тюрина.
Говорителката посочи, че "българската страна също има право да оттегли дадените по-рано разрешения за полети до България на компания Сибир. При това не само за регионалните полети от Новосибирск, но и за чартърните от Москва".
Посланикът на Русия в България е извикан в българското министерство на транспорта, а губернаторът на Новосибирск е изпратил писмо в министерството на транспорта на Русия, допълни Тюрина.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg