EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Летище Хийтроу: £2,9 млрд. загуби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летище Хийтроу: £2,9 млрд. загуби

mail18:10 | 28.07.2021прегледи 937 коментарикоментари 0


Лондонското летище "Хийтроу" призова британските власти да разрешат пътуванията за ваксинирани пътници, след като то отчете общи загуби от началото на коронавирусната пандемия в размер на £2,9 млрд. (около $4 млрд.).

"Хийтроу", което преди пандемията беше най-натовареното летище в Европа, заяви, че по-малко от четири милиона души са минали през него през първата половина на 2021 г. - бройка, която беше надмината при трафика на хора само в рамките на 18 дни през 2019 г.

Освен това обемът на карго товарите остана  с 18% по-нисък в сравнение с 2019 г., докато летищата във Франкфурт и Амстердам отчетоха за същия период увеличение с 9 на сто.

В същото време летище вярва, че 21,5 милиона пътници ще минат през него през 2021 г., надявайки се на силен ръст при търсенето за почивки, след отслабване на противоепидемичните ограничения.

"Великобритания изостава от своите съперници в ЕС в международната търговия, като по-бавно премахва ограниченията", заяви главният изпълнителен директор на "Хийтроу" Джон Холанд-Кей, съобщава Ройтерс.

Според него "Обединеното кралство излиза от най-лошите последици от здравната пандемия, но изостава от своите съперници в ЕС в международната търговия, като бавно премахва ограниченията. Замяната на PCR тестовете с бързи антигенни тестове и отварянето за ваксинирани пътници от и към ЕС и САЩ в края от юли ще започне да ускорява  икономическото възстановяване на Великобритания".

Британската туристическа индустрия продължава да бъде обект на нарастващи случаи на Covid-19 на острова и на предпазливост от страна на правителството, което прави промени в правилата и отмяна в последния момент.

От "Хийтроу" заявиха, че е увеличена ликвидността до 4,8 млрд. британски лири (6,60 млрд. долара).

За шестте месеца от началото на годината до 30-и юни "Хийтроу" отчете коригирана загуба преди облагането с данъци в размер на 787 млн. паунда (1,08 млрд. долара) в сравнение със загубата от 471 млн. паунда за същия период на миналата година, който беше засегната само наполовина от коронавирусната пандемия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg