EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Летище София ще има нови с-ми за проверка на багаж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летище София ще има нови с-ми за проверка на багаж

mail18:20 | 29.09.2023прегледи 588 коментарикоментари 0


СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви сътрудничеството си с Leidos, лидер в областта на науката и технологиите и част от FORTUNE® 500 за внедряването на авангардни надстройки на своите системи за проверка на регистрирания багаж. Това внедряване на иновативни системи е предназначено да отговаря на най-новите европейски разпоредби и отразява ангажимента на летището към безопасността на пътниците и ефективните операции.

Leidos ще инсталира три системи за откриване на експлозиви (EDS), сертифицирани по Стандарт 3 на ЕС MV:3D. Всяка от тях е оборудвана да отговаря на най-високото ниво за откриване на заплахи с висока степен на точност и ниски нива на аларми. Компанията също така ще инсталира две нови рентгеновисистеми като част от надстройката. В допълнение, Leidos поема ангажимент и за цялостен 10-годишен договор за обслужване на системите, предназначен да осигури непрекъсната, първокласна производителност.

Високопроизводителният MV:3D има фиксиран рентгенов портал и използва множество детектори за създаване на 2D и 3D изображения с висока
разделителна способност. Тази усъвършенствана технология за проверка е предназначена да даде на летище София възможността да сканира до 1800 багажа на час за система и да увеличи ефективността на своите операции по проверка.

Инсталирането на новите системи се очаква да приключи през второто тримесечие на 2024 г., преди активния летен сезон


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg