EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Летище София посрещна 7-милионния пътник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летище София посрещна 7-милионния пътник

mail08:45 | 30.12.2019прегледи 894 коментарикоментари 0


Летище София посрещна 7-милионния рекорден пътник с полет от Тел Авив на авиокомпанията El Al, чийто самолет кацна на Терминал 2. Късметлийката беше Вики Алмок, която всяка година идва два пъти до България, защото има роднини тук и по думите й обича страната ни заради красивата природа и вкусната храна. Тя получи огромен букет и плакет на юбилеен пътник от Летище София, които и поднесе лично изпълнителният директор Владимир Рапонджиев.
След Коледните и в навечерието на Новогодишните празници най-голямото международно летище у нас отбелязва своя рекорд за година. Само за месец ноември тази година през летище София преминаха над 522 хиляди пътника, което е ръст с 7, 25 на сто спрямо периода на миналата година, отбелязаха от ръководството. А на днешния ден пристигна 7-милионният.
"Зад този рекорд се крие много работа на летищния оператор, от страна колегите от РВД, от "Наземно обслужване", от Митницата, от Гранична полиция и всички останали служби, с които заедно обработваме пътниците, за да се чувстват комфортно, преминавайки през Летище София и за бързото обслужване на техните багажи", отбеляза Владимир Рапонджиев. Седем милиона - нито е много, нито е малко. Летище София смело поглежда към следващата граница от 8 милиона пътници. Привличането на по-голям пътнически и товарен трафик е една от основните цели на ръководството на летище София и за нейното постигане се работи целогодишно, коментира Рапонджиев.
Изпълнителният директор пожела на всички успешна 2020 година и "на добър час".
От тази година на Летище София оперират 22 авиокомпании и пътниците им могат да достигнат до 57 дестинации. Четири от тях са нови - от 2019 г. - до Щутгард, Дюселдорф, Марсилия и Ийст Мидланд. Има и две нови авиокомпании.
Празникът на Летище София беше отбелязан под музикалния съпровод на солисти от Оркестъра за народна музика на БНР с ръководител Димитър Христов и деца от танцово-фолклорен състав.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg