EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Летище Варна посрещна двумилионния пътник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летище Варна посрещна двумилионния пътник

mail15:10 | 01.10.2018прегледи 562 коментарикоментари 0


Двумилионният пътник за тази година бе посрещнат днес на летище Варна. Късметлийка се оказа Дженифър Зибенхар, която пристигна с полет от германския град Нюрнберг заедно със съпруга си Стефан и двете си деца.  

"Това е събитие се случва за първи път в 70-годишната история на летище Варна.
Изключително сме доволни от резултатите, които постигнахме. Ръстът на пътниците е 18% спрямо миналата година, като се надяваме да завършим 2018 г. с впечатляващ тотал от 14% увеличение. Благодаря на Община Варна, на кмета, на областния управител, които са поддръжници на нашата обща кауза за привличане на авиолинии през цялата година", заяви Улрих Хеппе, изпълнителен директор на концесионера на летищата във Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД.

"Двумилионният пътник пристигна символично във Варна в навечерието на Световния ден на туризма от най.активната дестинация - Германия. Надявам се всяка година тази цифра да нараства и гостите в нашия град да се увеличават. Радвам се, че ударното обновяване на морската столица през последните години не остана незабелязано и от авиокомпаниите, в резултат на което се отчита и този ръст на туристи. Поздравявам ръководството на "Фрапорт" и екипа на летището, които посрещат и изпращат гостите на Варна", заяви кметът Иван Портних. На тържеството присъстваха областният управител Стоян Пасев, директорът на летище Варна Димитър Костадинов, представители на туристическия бранш.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg