EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Летищата ни затягат сигурността

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летищата ни затягат сигурността

mail17:10 | 27.01.2011прегледи 478 коментарикоментари 0


Българските летища и гари имат абсолютно всички мерки за сигурност, отговарящи на европейските изисквания. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков пред журналисти след среща с директорите на гражданските летища и техните служби за сигурност, както и с ръководствата на останалите обекти с национално значение от системата на транспорта. На срещата е направен преглед на мерките за сигурност и на подготовката за присъединяване на страната ни към Шенген, уточни министърът.
По думите на Цветков няма да бъдат допускани никакви компромиси за сигурността на летищата. За пример той посочи факта, че на най-голямото ни летище - София, за сигурността на пътниците се грижат няколко стотин души. Зоните с обществен достъп на летището се контролират от монтираните за целта 261 камери.Железопътните гари в страната се охраняват съвместно с транспортна полиция. Монтирани са системи за видеонаблюдение на всички по-големи гари и отделно от това се контрол на службите по сигурността.
"Тази наша среща не е провокирана от конкретни сигнали или заплахи, но никога бдителността и сигурността не са излишни, за да бъдем изпреварващата страна", каза още министър Цветков.
Двете проверки на Европейската комисия през миналата година за сигурността на летищата ни са дали оценка за мерките, а по отношение на Шенген също няма съществени забележки, коментира той. С изключение на Капитан Андреево, която ще бъде готова на 9 февруари т. г., жп гарите ни също са пригодени за изискванията на Шенген, информира транспортният министър.В отговор на въпрос той отбеляза, че изискванията за Шенген са изпълнени и по отношение на морските ни гари, чиито представители на присъстваха на днешната среща.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg