EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лесни стъпки да спрем течове от парното

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лесни стъпки да спрем течове от парното

mail14:05 | 15.01.2017прегледи 2362 коментарикоментари 0


С оглед на завишената консумация на топлинна енергия поради ниските външни температури EVN България Топлофикация предлага лесни стъпки, чрез които могат да избегнат течове във вътрешните инсталации на сградите и имотите си и тяхното нормално функциониране. Съветите са полезни, предвид че поддържането на вътрешните отоплителни инсталации в жилищните сгради и апартаменти е отговорност на клиентите.

-На първо място е важно клиентите да следят да няма оставени отворени прозорци на стълбищните площадки и общи части на жилищната сграда (входове, мазета, гаражи). Всеки продължително отворен прозорец допринася към по-бързото изстиване на сградата и по-голямата обща консумация на топлинна енергия. Подобно изстиване на сгради се наблюдава при продължителни ниски температури, каквато е ситуацията в момента и чрез добре уплътнени прозорци този процес би се забавил.   

-Що се отнася до инсталациите вътре в апартаментите, e добре клиентите да не покриват отоплителните уреди с дълги и тежки завеси и да не поставят пред тях мебели и декоративни прегради, които по този начин да спират топлината, отдавана в помещението.

-Важно е радиаторите да не бъдат изключвани напълно при отсъствие през деня, защото така стените на жилището изстиват и впоследствие уредите консумират повече енергия, за да достигнат отново желаната висока температура.

-Тази мярка важи изключително силно за училищата, които следва да не изключват и да не намаляват режима на топлоподаване, дори и в неучебни дни. Това е така, защото при изключване на циркулацията на топлата вода през зимата има риск от замръзване на части от вътрешната инсталация на сградата или влошено топлоподаване в крайни точки. С оглед избягване на аварии по вътрешните инсталации в училищните сгради дружеството съветва отоплението да бъде включено на нормалния договорен режим, което ще допринесе и за ефективното отопление на сградите.  

 

 

 

 


Тагове: течове, парно
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046