EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лесна данъчна декларация от чужбина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лесна данъчна декларация от чужбина

mail12:40 | 08.12.2010прегледи 991 коментарикоментари 0


Парламентът прие на второ четене промени в Закона за електронния документ и електронния подпис, с които се улеснява подаването на данъчна декларация от чужбина.Решено беше удостоверения за квалифициран електронен подпис, издадени от доставчици на удостоверителни услуги, установени в други държави от ЕС, или в държава, страна по споразумението за Европейското икономическо пространство, вече да се признават за равностойни на удостоверения, издадени от български доставчик.
Според депутатите от комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове, по този начин ще се улесни подаването на данъчна декларация от страни от Европа, членове на ЕС и на Европейското икономическо пространство.
С измененията се променя режимът на необходимост от потвърждаване получаването на електронно изявление винаги, когато такъв документ е изпратен по електронен път.Целта е да се постигне уеднаквяване с режима, установен от другите държави на ЕС и се преодолява опасността от недобросъвестно непотвърждаване получаването на електронното изявление от страна на адресата, когато правните последици от неговото получаване са неблагоприятни за него.
Предвижда се отмяна на регистрационния режим на доставчиците на удостоверителни услуги, като режимът е заменен с уведомителен. Комисията за регулиране на съобщенията води публичен регистър на доставчиците на удостоверителни услуги.Регламентира се възможността за доброволна акредитация, осъществявана от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация".
Законът влиза в сила от 1 юли 2011 г.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg