EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Леко раздвижване на кредитния пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Леко раздвижване на кредитния пазар

mail09:40 | 16.11.2009прегледи 474 коментарикоментари 0


Забелязва се раздвижване на кредитния пазар от септември - октомври, когато банките намалиха лихвите си с 0,2 – 1%, коментира експертът Тихомир Тошев от Кредит център.
През последните месеци голяма част от клиентите, които преди само са обмисляли дали да теглят кредит, сега предприемат стъпки в тази посока, коментира кредитният консултант. Причина за повишеното търсене на ипотечни кредити Тошев определя рекламната кампания на водещи банки и цените на недвижимите имоти, които бележат спад от 35 – 40 % в сравнение с първата половина на 2008 г.
Интересът е насочен основно към ипотечните кредити, а потребителски се теглят само при сериозна необходимост, каза Тошев. 
В момента най-активни купувачи на пазара на имоти са хора, които имат спестена по-голямата част от необходимите средства за закупуването на имот и теглят кредит само за останалата част от сумата, отчете Тошев. Част от финансовите институции вече финансират до 80 процента от стойността на жилището при теглене на ипотечен кредит, но масово отпусканите ипотечни кредити в момента възлизат на около 70 на сто от стойността на имота, каза още той.


Тагове: лихви, кредити
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg