EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Леки колебания в цените на храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Леки колебания в цените на храни

mail13:02 | 10.04.2011прегледи 1265 коментарикоментари 0


Запазва се тенденцията за низходящо движението на цената на едро на слънчогледовото олио, като спадът е средно с около 0.7 % в сравнение с миналата седмица, показва анализът на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата за цените на едро.
Цената на захарта и брашното показват леко колебание нагоре в диапазона 1-2 %.
Слабо поскъпване се наблюдава при яйцата, средно с 6 % ( 1ст.) и при вафлите с около 2.5 %.
Седмичните колебания при цените на млечните и месните произведения са незначителни в диапазона плюс/минус 1%, като при цената на кравето масло се наблюдава лек спад с около 2 %.
Цените на едро на ориза и варивата остават стабилни, като отклонението на седмична база е около плюс/минус %.
През седмицата е регистрирано поскъпване на ябълките с около 6 %, а цените цитрусовите плодове и бананите се стабилизират на нивото от предходната седмица.
Оранжерийните краставици поевтиняват и през тази седмица, като спрямо предходната седмицата спадът на цената им е с около 5 %, а при оранжерийните домати е отчетено поскъпване с около 10 %.
През изтеклата седмица се запазва тенденцията на покачване на цената на картофите и морковите, а зрелият чесън и зелето поевтиняват с около 5 %.
В резултат на лекото покачване през седмицата на цените едро на някои хранителни стоки (яйца, захар, захарни изделия, ябълки и оранжерийни домати), стойностите на индекса на тържищните цени отбелязват слабо колебание нагоре, като в края на седмицата индексът се стабилизира на ниво от 1.994 пункта.
 


Тагове: храни, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg