EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Лек ръст на потребителското доверие, октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лек ръст на потребителското доверие, октомври

mail11:26 | 08.11.2019прегледи 594 коментарикоментари 0


През октомври 2019 г. общият показател на доверие на потребителите се покачва с 1.1 пункта в сравнение с юли, като при населението в градовете увеличението е 1.0 пункт, а при населението в селата - 1.6 пункта, показват данните на НСИ.

Мненията на потребителите за развитието на общата икономическа ситуация в страната през последните дванадесет месеца, както и прогнозите им за следващите дванадесет месеца леко се подобряват - балансовите показатели нарастват спрямо предходното наблюдение съответно с 2.0 и 3.3 пункта.

Относно финансовото състояние на домакинствата и оценките, и очакванията на потребителите, живеещи в градовете, бележат известно подобрение, докато мненията на населението в селата са по-неблагоприятни.

Потребителите продължават да считат, че през последните дванадесет месеца има покачване на потребителските цени, но с по-слабо темпо в сравнение с оценките, регистрирани три месеца по-рано. Същевременно инфлационните им очаквания за следващите дванадесет месеца са по-слабо изразени.

По отношение на безработицата в страната очакванията за следващите дванадесет месеца са, че тя ще остане приблизително на юлското си равнище.

Последната анкета отчита и позитивна нагласа в намеренията на потребителите относно извършването на разходи за „покупка или построяване на жилище (вила)“ и за „подобрения в дома“ през следващите дванадесет месеца.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg