EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лек ръст на италианска икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лек ръст на италианска икономика

mail13:30 | 30.06.2014прегледи 610 коментарикоментари 0


Италианската икономика, която е трета по големина в еврозоната, вероятно ще нарасне тази година с темпо, което е четири пъти по-бавно от прогнозите на правителството, предупреди италианската конфедерацията на работодателите Конфиндустрия (Confindustria), цитирана от ДПА.Конфиндустрия очаква тази година брутният вътрешен продукт (БВП) на страната да се увеличи с 0,2 процента спрямо очакванията на правителството от април за икономически растеж от 0,8 на сто.
"Изводът е, че е необходима много сериозна политико-икономическа реформа, за да може Италия да се върне към пътя на по-високия растеж," посочва Конфиндустрия в шестмесечната си прогноза.
По-ниският от очакваното растеж през последното тримесечие на 2013 година и през първите три месеца на 2014 година до голяма степен е причината за разочароващите данни, заяви ръководителят на отдела за икономически проучвания на Конфиндустрия Лука Паолаци. Той очаква официалните данни за нарастването на БВП за второто тримесечие, които трябва да бъдат публикувани на 6 август, да сочат значително подобрение, като растежът спрямо предходното тримесечие се очаква да бъде 0,3 процента.
За 2015 година Конфиндустрия прогнозира растеж от 1 процент.Въпреки по-ниския растеж бизнес групата отбелязва, че Италия няма да наруши правилата на ЕС за дефицита, според които показателят трябва да бъде до 3 процента от БВП. За тази година се прогнозира дефицит от 2,9 процента, а за следващата - от 2,5 на сто.
Прогнозата обаче е, че държавният дълг ще нарасне до рекордните 135,9 процента от БВП, а през 2015 година ще спадне малко до 135,1 процента. Очаква се безработицата да остане висока на равнище от 12,5 на сто.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg