EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лек ръст на британската безработица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лек ръст на британската безработица

mail09:40 | 13.07.2023прегледи 748 коментарикоментари 0


Безработицата във Великобритания се е покачила през тримесечието, приключващо в края на май, достигайки за първи път от началото на 2022 г. равнището от 4 на сто. Това сочат най-новите данни на британската Служба за национална статистика (ONS), съобщиха световните агенции.

През последните месеци безработицата в Обединеното кралство се колебаеше около исторически ниски нива - между 3,7 на сто и 3,9 на сто. Увеличението се дължи основно на нарастването на броя на хората, които са безработни повече от година, обясняват британските статистици, цитирани от АФП.

Между април и юни броят на свободните работни места в страната също е продължил да намалява за 12-ти пореден месец, достигайки най-ниското си ниво от средата на 2021 г.

Британските възнаграждения, без да се вземат предвид бонусите, са били със 7,3 на сто по-високи през трите месеца до май в сравнение със същия период на 2022 г. Това е рекордно висок темп на растеж, съобщава Ройтерс.

Икономисти, анкетирани от агенцията, прогнозираха ръст на заплатите със 7,1 на сто.

"Пазарът на труда стана по-малко затегнат през май, като се забелязват някои признаци на инерция в растежа на заплатите", заяви Ашли Уеб, икономист от "Кепитъл икономикс" (Capital Economics).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg