EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Лебедовата песен на Scorpions в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лебедовата песен на Scorpions в София

mail17:45 | 25.10.2010прегледи 1140 коментарикоментари 2


"Wind of change" ("Вятърът на промяната") носеше духа на надеждата и това е и сега. Това е песен за един по-мирен свят, това е което хората по целия свят разбират. Това е визията за един по-мирен свят", призна вокалистът на Scorpions Клаус Майне, който утре за последно ще изпее емблематичната песен за промяната пред българската публика.
"Преди 20 години, когато дойде края на Студената война, хората можеха да усетят духа на свободата. Мисля, че беше изумителна промяна. Беше огромна стъпка напред. Процесът определено не е приключил, но в сегашния свят заплахите са различни", каза още Майне. Той коментира, че това последно турне на групата е и много специално за всички членове на бандата. Майне, обаче, изтъкна, че няма как петимата да приемат всеки свои концерт прекалено емоционално. "Пълни сме с енергия" , повтори все пак няколко пъти той. Майне благодари на всички фенове за подкрепата. Той е много щастлив, че музиката на Scorpions се отнася не само феновете, които ги слушат от години, но и много млади хора. "Три поколения идват да ни видят. Старото поколение и децата идват заедно, за да чуят Scorpions. Чудесно е, че музиката ни успява да предаде посланието си и на младите хора", сподели той. От своя страна китаристът и един от основателите на легендарната банда Рудолф Шенкер заяви "Много сме щастливи да сме тук. Не мислим за утрешния ден, живеем с емоцията на днешния ден. Не искаме да мислим за това, което ще правим утре, защото искаме да се концентрираме върху днешния ден и да сме сигурни, че сме си прекали наистина страхотно". "До този момент турнето на групата върви много успешно. Искахме да завършим кариерата си в един пиков момент. От самото начало управляваме нашата кариера самостоятелно и беше много трудно за нас в началото, защото никой не очакваше рок музика от Германия. В работата си сме се стремяли да даваме 150 % и може би това беше и причината за това развитие на нашата кариера. Целта ни през цялото време е да забавляваме нашите фенове", каза още той. Рудолф Шенкер сподели и защо се стигна до написването на книгата му "Разтърси живота си" /"Rock your life"/ . "През годините виждах толкова много хора, които не са щастливи. Никой не очакваше, че рокендролът може да дойде от страна като Германия, а всъщност ние направихме наистина страхотна кариера през годините. Исках да дам пример от моята гледна точка и да кажа, че всичко е възможно, когато вярваш и когато разбереш какво наистина искаш. Трябва да правиш това, което наистина ти доставя удоволствие и парите сами ще дойдат", каза той.
Днес петимата рок идоли от Scorpions стъпиха на българска земя.Клаус Майне, Рудолф Шенкер, Матиас Ябс, Павел Монцивода и Джеймс Котак слязоха от ВИП-а на Летище София във видимо добро настроение и се усмихнаха широко на чакащите ги журналисти и фенове. Рудолф Шенкер дори нямаше търпение да се докосне до китарата си и я взе в ръце веднага след като се качи в колата, която трябваше да го откара до хотела. Утре в 19:00 на стадион "Академик" ще бъде последният концерт на легендарните Scorpions в България. От трите предложения за съпорт от страна на организаторите, между които и една чуждестранна група, Scorpions избраха именно Ахат заради техния дългогодишен опит на родната и световна рок сцена. Scorpions ще изнесат своя последен концерт у нас по покана на АРТ БГ и Z-Rock. Шоуто в София е спирка от световното турне на групата "Get Your Sting and Blackout World Tour", с което легендарните немски рок музиканти се сбогуват със своите фенове и преустановяват концертната си дейност. След концерта им в България на 27 октомври те трябва да свирят в Гърция, а през ноември се очаква да изнесат последователно концерти в Украйна, Швейцария, Германия, Люксембург. Едва тогава, когато се сбогуват с почитателите си на пет континента, "Scorpions" ще затворят последната страница от концертната си дейност.


Тагове: концерт, София
 
Коментари
 
petyr nikolov - 26-10-2010 г. 11:41:16

koncerta beshe poveche ot proval.. a organizaciqta pod vsqkakvo nivo.. stadiona beshe kochina.//. i na vsichko otgore mnogo dyjd.. za koito po vsichki vyzmojni televizii kazvaha poveche ot sigurno che nqma da ima... samo AAHT bqha na nivo i se razdadoha

vixen - 26-10-2010 г. 12:15:44

нямам думи за ужасната излагация - на селското стадионче, мизерия и пияни музиканти, но как да пеят с кеф като са ги сложили в калта, на най-мизерния селски стадион, и чакането 45 минути да си тестват светлините, изобщо обидно и мизерно, така десетилития изграждана слава се срина за един концерт, цял живот им се възхищавах, а сега не искам да ги чуя повече, мизерници и групата, а за организаторите - пълна простотия, как им дойде на ума тази селска полянка

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 909