EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лацис прехвърля Юробанк на децата си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лацис прехвърля Юробанк на децата си

mail13:15 | 23.07.2012прегледи 653 коментарикоментари 0


Юробанк съобщи, че И Еф Джи Груп, която в момента притежава 44.70% от акциите на Юробанк, възнамерява да прехвърли днес 43.55% към девет по-млади членове на семейство Лацис и фондация „Джон С. Лацис“, всеки от които ще притежава приблизително 4.4% от акциите на Юробанк, докато И ЕФ Джи Гуп ще запази 1.15%.
В допълнение към разграничаването на двете групи като търговски марки (Юробанк Груп и И Еф Джи Груп), в настоящата среда европейските регулаторни органи считат също за необходимо ясното разграничение по отношение на състава на съвета на директорите и счетоводното третиране, които в последствие ще доведат до разграничаването на собствеността.
На база на това, в отговор на изискванията на регулаторните органи, днес се проведе прехвърлянето на акции, което е и очаквано развитие в контекста на естествената смяна на поколенията и достигането на подходящата възраст на по-младите членове на семейство Лацис. В резултат на това, Юробанк вече няма да бъде консолидирана във финансовите отчети на И Еф Джи Груп и номираните от И Еф Джи Груп членове на Съвета на директорите на Юробанк ще подадат оставка и обратно. В рамките на следващите дни Юробанк ще свика среща на Съвета на директорите, за да избере нови членове.
Приоритетите и стратегическият план на Юробанк остават фокусирани върху нуждите и предизвикателствата на настоящата икономическа среда. С подкрепата на своите служители, клиенти и акционери, банката има за цел по-нататъшното укрепване на своята позиция и запазването на характера си на частна организация, с оглед на предстоящата рекапитализация. С подобрена капиталова база и ликвидност, Юробанк ще продължи да участва активно в процеса на преструктуриране на гръцката банкова система, за да подкрепя своите клиенти и да допринесе към усилията за възстановяване и финансиране на гръцката икономика.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg